Пројекат “USF Gaming Fair” Унија студената ФОН-а

Студентска организација Унија студената ФОН-а и ове године организује трећи по реду “USF gaming Fair” у трајању од 15. до 17. марта. Хуманитарни и такмичарски део пројекта – Хуманитарни гејминг турнир – одржаће се 15. и 16. марта у GamePub-u (ТЦ Стадион), док ће едукативни део пројекта – Сајам гејминг индустрије – бити 17. марта на Факултету организационих наука.
„USF Gaming Fair“ је пројекат који за циљ има да младима подигне свест о значају и потенцијалу гејминг индустрије, као и да љубитељима видео игара пружи прилику да се друже и надмећу у својим вештинама и да на хуман начин помогну онима којима је то најпотребније. Сав прикупљени новац од котизација ће бити уплаћен на рачун фондације „Буди хуман“.
Прва два дана (15. и 16. март) у играоници GamePub (ТЦ Стадион) одржаће се хуманитарни гејминг турнир у видео играма: CS:GO, CS 1.6, LOL, LOL „ 1 на 1“, FIFA19 и Mortal Kombat. Сви учесници ће плаћањем котизације допринети прикупљању новца, а за најбоље учеснике смо припремили вредне награде.
Едукативни део пројекта (17. март) ће се одржати у просторијама Факултета организационих наука где ће сви студенти који се пријаве моћи да учествују у интерактивним предавањима и радионицама водећих компанија и стартуп-ова IT и гејминг индустрије. Након предавања уследиће сајам гејминг индустрије, који је уједно и прилика да студенти остваре први контакт са послодавцима из најбрже растуће индустрије данашњице.
Важност овог пројекта су препознали многи партнери и пријатељи, који су омогићили његову успешну реализацију. Генерални партнер овогодишњег пројекта је „LG“.

Унија студената ФОН-а је студентска организација Факултета организационих наука основана 2016. године са циљем да подигне свест о студентским правима, утиче на бољу информисаност и колегијалност међу студентима. У претходном временском периоду успела је да успешно реализује шест пројеката едукативног и хуманитарног карактера: FON QUIZ, Хуманитарни спортски турнир, Хуманитарно станд уп вече, Отворена читаоница, Yard Sale и USF Gaming Fair.
Пројекат USF Gaming Fair се одржава трећу годину за редом и један од највећих пројеката Уније студената ФОН-а. Пројекат је отворен за све оне који желе да покажу своје вештине и способности у видео играма, за оне које желе да подрже хуманитарни карактер пројекта, као и за све оне који желе да сазнају шта се крије иза сцене једне од највећих индустрија данашњице.

За све додатне информације можете посетити нашу Facebook страницу USF Gaming Fair или инстаграм профил @usf_gamingfair.